Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> WIP Zyczenia

Ppx
post 10 Feb 2008, 13:25
Post #1

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 177
Reputacja: BrakBrak

Witam znalazłem chwilę czasu i zacząłem robić layout długo już nic nie robiłem i nie otrzymałem tego co chciałem otrzymać. Mam nadzieję że mi doradzicie co zmienić albo co dodać.

http://img155.imageshack.us/img155/3121/zyczeniacopyou2.jpg

Stwierdziłem że ten layout kompletnie nie pasuje do reszty i chciałbym od nowa go zrobić ale nie mam za bardzo pomysłu co do układu i kolorystyki. Chciałbym się dowiedzieć czym można przyciągnąć oko odwiedzającego i by było intuicyjne.

Sory że post pod postem ale zamieszczam tutaj moj nowy projekt tej stronki proszę o opinie
http://img393.imageshack.us/img393/5011/zyczecill1.png
Go to the top of the page

+Quote Post

Centurio
post 2 May 2008, 13:12
Post #2

Nr użytkownika: 3,140
Reputacja: 1 pkt1 pkt

Hmm... widzę, że wszyscy Cię tu olali to ja odpowiem, może spróbój to utrzymać w samym niebiesko białym, albo zielono białym?

+Quote Post

Ppx
post 2 May 2008, 13:45
Post #3

Nr użytkownika: 177
Reputacja: BrakBrak

W samym niebiesko lub zielono białym wygląda to trochę monotonnie, a moim zdaniem dwa kolory wprowadzają trochę ożywienia.

+Quote Post

Siostra Nocy
post 2 May 2008, 15:10
Post #4

Grupa: Admin
Nr użytkownika: 7
Reputacja: 25 pkt25 pkt

Czcionka (ta bez wygładzania) w "kategorie" i "najaktywniejsi" mogłaby być o 1 mniejsza - według mnie, wyglądałoby to lepiej, a każdy przecież w przeglądarce może sobie na większy rozmiar zmienić, więc z czytelnością w razie czego nie byłoby problemow.

Nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie, iż kolory w tym projekcie są aż zbyt żywe - w moim przekonaniu taki portal lepiej prezentowałby się z bardziej stonowanymi barawami, bądź też żywymi - ale użytymi w inny sposób.

Dobry pomysł z serduszkiem w rękach, szkoda, że to tylko Photoshopowy shape.

Połączenie "ręcznego" fonta z normalnym w topie nie wyszło - "Ż" powinno być co najmniej większe, a najlepiej, jakbyś cały napis zrobił jedną czcionką... chyba że naprawdę umiejętnie połączysz dwa różne rodzaje.

Pobaw się dodge toolem, zrób jakieś rozświetlenia.

Przy napisach zrezygnuj z Century Gothica (dobrze oceniłam czcionkę? Jeśli nie, to sorry ;-) ) - mam tu na myśli "najaktywniejszych" etc. Swoją drogą... po co najaktywniejsi na stronie z życzeniami? Chodzi Ci tu o tych, którzy dodali najwięcej życzeń, tak? Inaczej bym to ujęła. ;-) Ale to tylko mały szczegół.

No i układ - chyba nie został konkretnie narzucony przez nikogo, prawda? Może spróbuj czegoś oryginalnego? Zrezygnuj z drugiej kolumny, umieść ją w innym miejscu - warto pokombinować.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

- Wersja Lo-Fi Aktualny czas: February 10 12 - 08:10
IPB developed by: eXtremepixels
- - - -