Co prawda do północy jeszcze troszkę czasu, więc teoretycznie może się coś jeszcze wydarzyć. Jednak szczegół raczej nie będą miały zbyt wielkiego wpływu na całokształt.
Forum powstało 19 kwietnia 2007. Co prawda na początku było dostępne tylko dla kilku osób i był to okres tworzenia skór etc. Trudno mi teraz powiedzieć kiedy rozpoczęło włąsciwą działalność. Ważne jest jednak to, że w tym czasie na naszym forum zarejestrowało się
2172 i napisaliśmy
20599. Mam nadzieję, że w nowym roku te liczby urosną o jedno zero na końcu.
Razem z forum działają dwa portale
grafikarto tutorials oraz
vivee. Pierwszy portal zajmuje się głównie tutorialami do Photoshopa, a drugi głównie sprawami związanymi z tworzeniem stron. Przy tej okazji chciałbym bardzo podziękować ekipom obu portali za dużą pracę, dzięki której rośniemy w siłę.
W roku 2007 mieliśmy kilka ciekawych sytuacji, które myślę, że warto przypomnieć.
Najpierw był Elportero wykrzykujący, że nasze foum pójdzie w google na dno. Jak widać idziemy w górę. a wspomnienia o Elportku jednak poprawiają humor.
Potem mieliśmy inwazję MattMM... tego się chyba nie da zapomnieć, czyż nie?
Osobiście nie mogę też zapomnieć chwili gdy po wejściu na forum poczulem się jak po przejściu Amnesty International. Otóż całe forum było zawalone banerkami o "braku wolności słowa". Na szczeście Diverse bardzo szybko sobie poradził.
Bardzo przyjemnie przebiegł nam w wakacje zlot. Ci którzy nie byli niech żałują. Rajd pubowy, pizza wielkości koła, wielki gar spagetti, widok pół umierającej ekipy po zwiedzaniu miasta etc etc - czekam już niecierpliwie na kolejną edycję. Największą pamiątką zlotową pozostało to kultowe zdjęcie:
http://foteka.pl/4edbf5e3da0f9a995f7692be9ce79077Mamy też pewną tajemnicą forumowa, która ciągle jest nierozwiązana. Otóż pewna tajemniecza osoba o zielonym nicku ciągle ukrywa swój wiek i za Chiny nie chce go zdradzić. Może kiedyś się dowiemy...
Oczywiście wszystko to wspominamy i tak z uśmiechem i Boże broń nie obrażamy się czy coś.
W najbliżyszym roku poza standardowym więcej i lepiej planujemy kilka niespodzianek. Kilka z nich może nawet i przed lutym ujrzy światło dzienne.
A póki co bawcie się dobrze. Do zobaczenia za rok.