Chciałbym podczas obserwacji ptaków móc robić im od razu zdjęcia , natknąłem się w necie na Lornetka aparat Bushnell 8x30 Image View (11-8325) , co myślicie o tym połączeniu ?Będę mógł robić tym w miarę przyzwoite zdjęcia ?
Tylko 5.0 MP przy takich zblizeniach nie moze dobrze współgrac. Jezeli juz oszczedzac to lepiej nic nie kupowac. A jezeli ma sie zamiar robic przyrodnicze zdjecia nalezy wrzucic nieco kasy i od razu kupic cos co sie do tego nadaje... Poza tym nie uwazam, aby la lornetka miała czas migawki na tyle dobry aby ujac z 100% ostroscia ruchliwe zwierze, a caly szacunkiem to jest zabawka...
Miałem do zabawy to przez chwilę, moi sąsiedzi sobie zakupili to cudeńko;) Niestety jak się spodziewałem nie jest jakość o jakiej się marzy. Lepiej kupić normalny aparat z dużym zoom albo lustrzankę z teleobiektywem nawet najtańszym i jakość będzie lepsza niż z tej lornetki. I jak Aga mówiła nie jest łatwo zrobić zdjęcie na dużym zoomie. Pomaga zamontowanie na statywie ale nie ma to zewnętrznego wyzwalania migawki więc łatwo o wstrząsy. jak się mówi, jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.
jak się mówi, jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.
dokładnie! pewnie ze jakiś czas wrzucą do tej lornetki jeszcze mozliwosc dzwonienia, lub wifi dzieki ktoremu zdjecia beda ladowac w prywatnej galerii on-line