Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Kilka modułow w jednym - prawie jak CMS

Trim
post 16 Mar 2009, 23:04
Post #1

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 3,238
Reputacja: BrakBrak

Szukam czegoś co jest CMSem teoretycznie, ale nie do końca. Więc mamy gotową stronę i instalujemy na niej system newsów. Na głównej stronie montujemy np. Nucleusa, który wyświetla newsy. Ale mamy też galerię na naszej stronie, więc instalujemy skrypt galerii i podpinamy pod div, w którym ma się ładować nasza galeria. Teraz moje pytanie, czy jest dostępny taki malutki CMS oparty na edycji tylko i wyłącznie wybranego kontentu strony (np. zaznaczam edycję diva main i mogę go sobie edytować prze panel, albo dodawać zdjęcia) ?

Chodzi o to, żeby taki mały CMSik był podpinany do strony (taki PSB (jeśli dbrze rozumiem) albo content manager), coś bez tworzenia szablonów, opanowywania interface'u itd.

Przeszukałem już google na wszystkie strony i nie mogę nic znaleźć, jedynie modx jako tako był przystępny, bo ingerencja w kod html/css jest śladowa.

P.S. Wiem, że jest wordpress, ale nie o to mi chodzi.

EDIT:
Uprościłem to co chce biggrin.gif. Chodzi mi o edytor html online, wchodzimy do panelu i widzimy wszystkie pliki naszej strony. Klikamy np. na index.html i wyświetla się kod. Takie coś bardzo by mnie urządzało.
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

- Wersja Lo-Fi Aktualny czas: February 11 12 - 03:16
IPB developed by: eXtremepixels
- - - -